My Blog

Pisco, zo puur

by admin_pc on December 23, 2018 , No comments

Wist je dat Pisco uitblinkt in puurheid? Waarom?! Nou, omdat Pisco enkel betsaat uit druif, geen enkele toevoeging en in 1x tot eindproduct gedestilleerd. De druiven worden na de oogst geperst/gestampt en dan treed het fermentatieproces in werking, waarbij de natuurlijke suikers in de druif zorgen voor de ontwikkeling van de alcohol. Deze wordt vervolgens gedestilleerd en dan ontstaat de pisco.

En hoe waarborgt men deze puurheid: via de wet. Het is in Peru wettelijk vastgelegd, dat Pisco een enkel destillaat moet zijn en dat er geen enkele toevoeging aan mag worden gedaan. Indien wel, dan is het geen pisco meer.

Een voorbeeld: wanneer fruit op pisco wordt gezegt is de naam niet langer Pisco, maar wordt het een Macerado de Pisco.

read more
admin_pcPisco, zo puur

Peruaanse restaurants in Nederland schenken onze Pisco

by admin_pc on August 23, 2018 , No comments

Wanneer je een Peruaans restaurant in Nederland bezoekt is de kans groot dat wanneer je een Pisco Sour, Chilcano of andere pisco cocktail besteld, je een pisco in je cocktail hebt zitten die wij leveren. In de volgende restaurants kun je in ieder geval genieten van onze pisco:

  • Somos Peru Restaurant in Den Haag
  • Ceviche y Maas in Rotterdam
  • Senor Ceviche in Scheveningen
  • NOMADs in Amsterdam
  • El Sabor Andino in Antwerpen (ok, net buiten Nederland)

[rev_slider restaurants]

 

 

We hopen binnenkort nog meer Peruaanse restaurants te kunnen laten aansluiten.
We horen dus graag van Cusco uit Uden, Peruvian Cuisine uit Amsterdam, Casa Peru uit Amsterdam en eventuele anderen welke van onze heerlijke piscos zij van ons zouden willen gaan serveren!

read more
admin_pcPeruaanse restaurants in Nederland schenken onze Pisco